Gazeteci Metin Göktepe mezarı başında anıldı

22 yıl önce bugün polislerce gözaltına alınan ve işkenceyle katledilen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe için İstanbul'daki mezarı başında anma düzenlendi.

Gazeteci Metin Göktepe mezarı başında anıldı

22 yıl önce bugün “Mutlaka ben izlemeliyim” diyerek gittiği haberde polislerce gözaltına alınan ve işkenceyle katledilen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, İstanbul Esenler’de bulunan Kemer Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anmaya Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve çalışanları, basın örgütlerinden temsilciler ve milletvekilleri katıldı.

Sık sık “İnadına hepimiz birer Metin’iz” sloganının atıldığı anmada “Tutuklu Gazeteciler Serbest Bırakılsın”, “Gazetecilere özgürlük”, “Ahmet çıkacak yine yazacak”, “Gazetecilik suç değildir” dövizleri ve Evrensel gazetesi taşındı.

Anmada konuşan Fadime Göktepe, “Bizi gazeteciler, avukatlar, milletvekilleri yalnız bırakmadı. Emekçi kadınlar bizi yalnız bırakmadı. Onlara çok teşekkür ederim. Ben barış istiyorum. Adalet istiyorum. Çocuklarımız cezaevinden çıksın istiyorum. Ben iyi bir devlet istiyorum. Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın istiyorum. Avukatlarımız, başkanlarımız, gazetecilerimiz cezaevinden çıksın istiyoruz. Ahmet Şık, Fatih Polat ve Metin, üçü kardeş gibilerdi. Onlar yanımdayken Metin de yanımda. Hepimiz birer Metiniz” ifadelerini kullandı.