Gazeteci Alev Doğan'a gericiye 'gerici' demekten hakaret davası

Gazeteci Alev Doğan hakkında bir haberinde Nurettin Yıldız için "gerici" demesi nedeniyle hakaret davası açıldı.

Gazeteci Alev Doğan'a gericiye 'gerici' demekten hakaret davası

Gazeteci Alev Doğan’a “Altı yaşındaki kız çocukları evlendirilebilir” gibi kadınları hedef alan skandal fetvalarıyla bilinen, ‘Sosyal Doku’ isimli dinci derneğin başkanı Nurettin Yıldız tarafından “hakaret” davası açıldı.

Alev Doğan hakkında İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne sevkedilen dava iddianamesinde, geçtiğimiz yıl www.abcgazetesi.com‘da yayımlanan bir haberde kullanılan “gerici Nurettin Yıldız”, “gerici zihniyet” ifadeleri nedeniyle hakarette bulunduğu öne sürülerek TCK 125/1 ve TCK 53/1 maddeleri uyarınca cezalandırılması istenildi.

Davanın ilk duruşması 2019 Nisan ayında görülecek.

ALEV DOĞAN’DAN AÇIKLAMA: İLERİCİLİK İDDİASI MI VAR?

Nurettin Yıldız’ın “şikayet”iyle hakkında dava açılmasına ilişkin konuştuğumuz Alev Doğan, davaya konu olan gelişmenin yaklaşık iki yıl önce yaptığı ve o dönem yayın kurulu üyesi olduğu ABC Gazetesi’nde yayımlanan bir haber olduğunu belirtirken şunları söyledi:

“Nurettin Yıldız isimli şahsın avukatı aracılığıyla şikayette bulunduğu ve hakaret içerdiğini iddia ettiği haber son derece objektif bilgiler ışığında hazırlanmış bir haberdir, haber kaynağı da kamuya açık bir kaynaktır, şahsın kendi sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı demeçlerdir. Gerici kelimesinden rahatsız olup bunu bir hakaret konusu haline getirmişler sözün özü. Gerici politik bir tanımdır. Bana ve onlarca meslektaşıma gün aşırı dava açan şahıs, 6 yaşındaki çocukların evlenmesi yönünde cevazlar veren, kadınların dayak yediği için şükretmesi gerektiğini savunan bir anlayışa sahiptir. İlerici olmak gibi bir iddiası olmayan birinin gerici kelimesini hakaret addetmesi ve suç duyurusunda bulunması gerçekten abes bir durum. “