Gani Müjde'den adaylara 'diploma' teklifi

YSK'nın cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği adaylığına başvuruda ‘noter onaylı’ üniversite diploması koşulunu kaldırmasına ünlü yönetmenden esprili tepki geldi.

Gani Müjde'den adaylara 'diploma' teklifi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran seçimi için yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği adaylığında noter onaylı üniversite diploması koşulunu kaldırdı. Aday olanlar artık noter onaylı diploma yerine e-Devlet’ten aldıkları öğrenim/mezun belgesini verebilecek.

Kararla birlikte, üniversite diploması ile ilgili tartışmaları hiç bir zaman aydınlığa kavuşturulamayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bu baskıdan kurtulmuş olacak.

Sinema yönetmeni ve mizah yazarı Gani Müjde de, YSK’nın kararına ilişkin tepkisini sosyal medya hesabından esprili bir paylaşımla dile getirdi.

“YSK Diplomalara noter onayı alınması şartını kaldırmış.” diyen Müjde, vekillere çağrıda bulunarak, “Sayın vekillerim printerden her nevi Oxford diploması çıkartabilirim.Harward da olur, Yale de(Kilit değil ünversite olanı). Siz yeter ki isteyin.Adedi 1000 TL.” ifadelerini kullandı.