Galatasaray Başkanı Cengiz, GSStore'ye saldırıyı "yorum"ladı: Türkiye’nin huzurunu istemeyen mihraklar...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Trabzonsporlu taraftarların Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki GSStore’a saldırmasını "Türkiye’nin huzurunu istemeyen mihrakların Galatasaray taraftarını sokağa dökmek istemesi" olarak yorumladı.

Galatasaray Başkanı Cengiz, GSStore'ye saldırıyı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Trabzonsporlu taraftarların Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki GSStore’a saldırmasının ardından burayı ziyaret etti. Çalışanlarla görüşen ve hasar tespiti yapan Başkan Cengiz daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Saldırganlara ilişkin “Ben klasik söylemleri sevmiyorum. ‘Bu yapılan hareket Trabzonspor mal edilemez, bunlar bir, iki çapulcudur’ söylemlerini yeterli bulmuyorum. Bu Patagonya taraftarı değil. Üzerlerinde bir forma var.” diyen Cengiz, konuyu Türkiye’nin mevcut durumu ile bağlantılandırıp “Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu koşullarda Galatasaray taraftarının tahrik edilmek istendiğini” öne sürdü.

Cengiz açıklamalarının devamında da “Türkiye’nin huzurunu istemeyen mihraklar Türkiye’nin en büyük sosyal payı olan Galatasaray’ı sokağa dökmek istiyorlarsa bunu yapmasınlar. Bu konuda hem taraftarımız hem de devletimiz uyanık. Taraftarımızı demokratik söylemlerde, tepkisi ile kendisi, evine sahip çıkıyor. Çalışan insanlara yapılan bu saldırıyı biz şiddetle kınıyoruz. Trabzonspor camiasının da bunu onaylamadığını inanıyoruz. Trabzonspor camiasından gerekli aksiyonu da görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Trabzonspor camiasından kimsenin aramadığını belirten Mustafa Cengiz, arayacaklarına ve üzüleceklerine inandığını belirtti.

“Son aylarda Galatasaray’a bilinçli ve sistemli saldırı olduğunu” ileri süren Cengiz, “Gerek futbolun paydaşları içinde gerek birlik içinde. Taraftarımız dikkatli olsun. Türkiye’nin emniyet ve huzurunu sağlayanlar dikkatli olsun. İstanbul Emniyeti’ne de aldığı aksiyonlar için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“DARP EDİLEN ÇALIŞAN FEDA OLSUN”

Mağaza çalışanı bir kişinin çöp dökmeye gittiği sırada ensesinden darbe aldığını ifade eden Başkan Cengiz, “Önemli değil. Galatasaray için feda olsun. O arkadaşımız da herhangi bir şeyin peşinde değil. Bunu yapanların da cezalandırılacağından emin olabilirsiniz. Hukuk içinde tabii ki” dedi.

Öte yandan Galatasaray taraftarları da GSStore’un önünde gelerek tepkilerini gösterdi.