Fransa'da Müslümanlara yönelik saldırı hazırlığı önlendi

Fransa'da Müslümanları hedef alan bir terör saldırısı hazırlığında olduklarından şüphelenilen 10 aşırı sağcı hafta sonunda gözaltına alındı.

Fransa'da Müslümanlara yönelik saldırı hazırlığı önlendi

Fransa’da Müslümanları ve camileri hedef alan terör saldırıları düzenleme hazırlığında olan aşırı sağcı AFO adlı grubunun 10 üyesi gözaltına alındı. Fransa İslam Konseyi, devletten “daha fazla koruma” talep etti.

Paris, Korsika ve ülkenin batısında gözaltına alınan şüphelilerin, bir süredir Fransız istihbarat teşkilatı tarafından izlendiği belirtildi. Yapılan aramalarda bir dizi silaha el konuldu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, gözaltına alınan kişilerin “aşırı sağcılarla” bağlantıları olduğunu açıkladı. Collomb, şüphelilerin kısa bir süre içerisinde “İslam inancına sahip” kişileri hedef alan bir terör saldırısı düzenlemeyi planladıklarının belirlendiğini kaydetti.

Fransız televizyon kanalları TF1 ve LCI’nin haberlerinde ise, gözaltına alınan kişilerin saldırılarında radikal eğilime sahip imamlar, cezaevinden çıkan İslamcı mahkumlar ve başörtüsü ya da burka takan kadınları hedef almayı planladıkları belirtildi.

Sözkonusu aşırı sağcı grubun “Operasyonel Güçler Eylemi” (AFO) adını taşıdığı kaydedildi. 32 ila 69 yaş arasında olan şüpheliler arasında söz konusu grubun lideri olduğu düşünülen eski bir polis memurunun ve bir kadının da olduğu bildirildi.

Soruşturma ekipleri tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, şüphelilerin hala gözaltında tutuldukları belirtildi.