Fransa YPG eli ile Suriye'ye yerleşiyor

Suriye'de YPG kontrolündeki bölgelere ABD'den sonra Fransa da askerlerini konuşlandırarak yerleşiyor.

Fransa YPG eli ile Suriye'ye yerleşiyor

Suriye’ye yönelik emperyalist işgalin ortaklarından Fransa, ülkenin kuzeyindeki YPG kontrolünde olan bölgelere yerleşiyor. PYD’den yapılan açıklamada ise gelişmeye ilişkin memnuniyet dile getirilirken, “Fransa birçok kez bize Kuzey Suriye ve Rojava’da yaratılan değerleri korumakta kararlı olduğunu iletti.” ifadeleri kullanıldı.

Barzani’ye yakın BasNews’e konuşan PYD Diplomatik İlişkiler Sorumlusu Dara Mustafa, Fransa’nın askerlerini tüm Kuzey Suriye ve Rojava kentlerine yaydığını belirtti.

DERİK, DEYR EZ ZOR, MENBİC, KOBANE…

ABD Başkanı Trump’in Suriye’den askerlerini çekeceğine dair açıklamalarına değinen Mustafa, “ABD bölgedeki askeri ve siyasi hedeflerine ulaşmadan askerlerini çekmeyeceğini öngörüyoruz. Bölgede istikrar hakim olana kadar kalacaklardır” dedi.

Fransa ile PYD arasında “çok iyi ilişkiler” olduğunu belirten PYD’li yetkili “Fransa birçok kez bize Kuzey Suriye ve Rojava’da yaratılan değerleri korumakta kararlı olduğunu iletti. Fransa Derîk, Deyr ez Zor, Minbic ve Kobanê’ye kadar çok geniş bir bölgeye askerlerini yerleştirmiş durumda Ayrıca teknik ve askeri anlamda güçlerimizi destekliyorlar. İç ve dış saldırılara karşı bu bölgeleri koruyacaklar” dedi.

“BİRLİKTE SAVUNACAĞIZ”

“Uluslararası güçlerin sözlerinde durmadığı”nın hatırlatılması üzerine Dara Mustafa “Fransa sözünde duracak gibi duruyor. Avrupa’da Rojava özerk İdaresi temsilciliğini Fransa’da açtık. Bizim Ellisa yönetimi ile ilişkilerimiz sürüyor. Hollande, Macron ile yaptığımız görüşmeler ayrıca Rojava’ya gelen Fransa eski Dışişleri Bakanları Koushner’in Rojava ziyaretinde birçok konuyu ele aldık. Karşılıklı birbirimizi iyi anladığımız sanıyorum. İlişkilerimiz Fransa ile çok iyi durumda. Bu toprakları iç ve dış saldırılara karşı birlikte savunacağız” şeklinde yorumladı.