Fransa: Suudi Arabistan'a ambargo uygulamayı düşünmüyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi sonrasında Suudi Arabistan'a silah satışının durdurulması yönündeki iddiaları "açık bir demagoji" olarak değerlendirerek, silah satışının gazetecinin öldürülmesiyle herhangi bir ilişkisinin olmadığını açıkladı.

Fransa: Suudi Arabistan'a ambargo uygulamayı düşünmüyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi sonrasında Suudi Arabistan’a silah satışının durdurulması yönündeki iddiaları “açık bir demagoji” olarak değerlendirerek, silah satışının gazetecinin öldürülmesiyle herhangi bir ilişkisinin olmadığını açıkladı.

Macron, Slovakya’nın başkenti Bratislava’da katıldığı toplantıda yaptığı değerlendirmelerde Kaşıkçı meselesine de değinerek “Yemen savaşını anlıyorum ancak bu durumun Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle bir alakası yok” ifadelerini kullandı.

Macron, Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl başta olmak üzere birçok ülkeden yapılan Suudi Arabistan’a silah ambargosuna Fransa’nın da katılacağı iddialarına “açık bir demagoji” diye yanıt verdi.

Cemal Kaşıkçı olayının ardından Macron’un, Kral Selman bin Abdülaziz ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde “işlenen cinayet nedeniyle çok derin öfke duyduğunu” ilettiği iddia edilmişti.