Fransa göndermesiyle hedef olan Türk-İş Başkanı şaşırtmadı: Bizim sırtımızda ne sarı, ne de kırmızı yelekler olur...

Türk-İş Genel Başkanı Başkanı Ergün Atalay, Fransa'daki eylemleri hatırlatıp "Burda da görür müyüz? Bize bağlı." şeklinde açıklamaları sonrası hedef olmasına ilişkin açıklama yaptı. Atalay "Bizim sırtımızda ne sarı, nede kırmızı yelekler olur. Bizim sırtımızda işçinin tulumu var." dedi.

Fransa göndermesiyle hedef olan Türk-İş Başkanı şaşırtmadı: Bizim sırtımızda ne sarı, ne de kırmızı yelekler olur...

Geçtiğimiz hafta asgari ücret görüşmeleri öncesi sarfettiği “Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. İşte gördük Fransa’da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı.” sözleri sonrası AKP medyasının kendisini hedef alıp işçilere gözdağı verdiği Türk-İş Genel Başkanı Başkanı Ergün Atalay, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Atalay, “İki üç gündür televizyon ve sosyal medyada ’bize bağlı’ ifadesi üzerinden işçileri sokağa indirme tehdidi yorumları yapıldı. Hayretle izliyorum ben 63 yaşındayım. Büyük harflerle vurguluyorum altını çizerek. ’Bize bağlı’ ifadesi işçisi, işvereni, muhalefeti, iktidarı, sivil toplum örgütleri ve bütün kurumlarıyla Türkiye’yi ifade ettim. Maalesef sosyal adaleti ve milletimizin refahını sağlayabildiğimiz sürece bütün zorlukların üzerinden geleceğimizi belirtmek istedim” dedi.

“HÜKÜMETİN YANINDAYIZ”

“Kurulduğumuz günden beri Türkiye’den, devletinden, emekçiden, mazlumdan ve mağdurdan yanayız. Seçilmiş meşru hükümetlerden yanayız, kim haklıysa ondan yanayız. Milletin ve Milli iradenin yanındayız. Bu tavrımız dün de böyleydi yarın da böyle olmaya devam edecek. Ölene kadar demokrasiden yana olmaya devam edeceğim. Bizim sırtımızda ne sarı, nede kırmızı yelekler olur.” diyen Atalay, “Bizim sırtımızda işçinin tulumu var. Haklı olduğumuz meselede sorunlarımızı söyleyeceğim, tenkit edeceğim, ülkeyi yönetenlere çalışanların sorunlarını aktarmaya devam edeceğim. Herkes bilmelidir ki, TÜRK-İŞ ve Ergün ATALAY olarak her zaman demokrasinin ve milletin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadeleriyle sözlerini bitirdi.