Flormar'da direniş 221 gündür sürüyor: Sınıf Tavrı ve İKD işçileri ziyaret etti

Flormar Direnişi 221. gününe ulaşırken, işyerinde 5 işçi daha işten atıldı. Soğuk hava şartlarına aldırmadan direnişlerini sürdüren işçilere bugün Sınıf Tavrı ve İKD üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu.

Flormar'da direniş 221 gündür sürüyor: Sınıf Tavrı ve İKD işçileri ziyaret etti

Kozmetik firması Flormar’ın Kocaeli Gebze’deki fabrikasında işten atılan 132 işçinin direnişleri 221. gününe ulaşırken, fabrikada 5 sendikalı işçinin daha kapı önüne koyulduğu öğrenildi.

İşçilerin atılma nedenine ilişkin çirkin suçlamalarla gerekçeler yaratılırken, atılmanın arkasında firmadaki sendikalı tek bir işçiye dahi tahammül göstermeyen sendika düşmanlığının olduğu belirtiliyor.

Fabrikada halen çalışmaya devam eden sendikalı işçilere de türlü bahanelerle baskının arttırıldığı kaydediliyor.

Öte yandan direnişçi Flormar işçileri, zorlu hava şartlarına ve patronların emrindeki kolluk güçlerinin günden güne yükselttiği baskılarına rağmen kararlılıklarından milim geri adım atmıyor.

İşe dönüş ve örgütlenme hakları sağlanıncaya kadar direnişlerini sürdürmeye kararlı olan işçilere, bugün Sınıf Tavrı ve İlerici Kadınlar Derneği (İKD) üyelerine tarafından dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette işçiler direnişlerinde kararlı olduklarını ve mücadelelerinin kazanımla sona ereceğine olan inançlarını dile getirirken Sınıf Tavrı ve İKD üyeleri de işçilerle haklı mücadelelerinde sürekli dayanışma halinde olacakları olacaklarını belirtti.