Fiyatlar ikiye katlandı, hükümet yüzde 10 'indirim'i reva gördü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Enflasyonla Topyekun Mücadele eylem planı toplantısında beklendiği üzere fiyatlarda geçici indirim kararları çıktı.

Fiyatlar ikiye katlandı, hükümet yüzde 10 'indirim'i reva gördü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın günlerdir beklenen ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’nda tüm zincir marketlerde ‘yüzde 10 indirim’e gidilmesi kararı açıklandı.

Son dönemde ard arda yapılan zamlarla fiyatları neredeyse ikiye katlanan ürünlere şimdi yalnızca yüzde 10 indirim getirildiğinin açıklanması tepkiyle karşılandı.

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, indirim kararlarını şu şekilde açıkladı;
“Gübrede 35 ürüne yüzde 10 indirim yapılacak. Çaykur zam yapmayacak. Sulama ürünlerine yönelik yüzde 10 indirime gidilecek. Et ve Süt Kurumu 10 üründe yüzde 10 indirim yaptı, Atatürk Orman Çiftliği 14 üründe yüzde 10 indirim yaptı. Sığ ve toz gübreyle yemde yüzde 10 indirim yapıldı. TMO pirinci yüzde 20-40 indirimle arasında satmaya devam edecek. Carrefour, BİM, Şok, Migros ve Metro 50 üründe iki ay süreyle yüzde 10 indirim yapacak.”

“Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmalarını talep ettik”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da şu ifadeleri kullandı:

“Ağustos ayından itibaren ekonomimiz saldırı altına alınmış güçlü koordinasyonla bu saldırılar püskürtülmüştür.”

“Yatırımcı güvenini çok ileriye taşıyacağız. Şimdi sıra kur dalgalanmalarında dengelenmeyi sağlamakta. Kurdaki hareket fiyat geçişkenliği oluşturdu. Bu nedenle eylül ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Fiyatlarda normalleşmenin sağlanacağı bir sürece giriyoruz. Spekülatif ataklarla oluşan bu tablo hiç kimsenin çıkarına değil. Bütün paydaşların birlikte kazandığı bir tablo oluşturacağız. İşsizliğin artmaması için neler yapabiliriz bunları da çalıştık. İş dünyamız ve birliklerimizle iletişime geçerek görüşmeler yaptık. Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmalarını talep ettik.

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZA 2018 SONUNA KADAR ZAM YOK”

Küresel olarak önemli bir gelişme olmadıkça sene sonuna kadar elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapmayacağız.