Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü teyit etti. Fitch, Piyasa beklentisine paralel olarak, "BB" not ve "negatif" görünümünde değişiklik yapılmadığını açıkladı.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü teyit etti. Fitch, Piyasa beklentisine paralel olarak, “BB” not ve “negatif” görünümünde değişiklik yapılmadığını açıkladı. gazetemanifesto.com

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu 13 Temmuz’da “BB+”dan “BB” seviyesine indirmiş, not görünümünü ise “negatif” olarak belirlemişti.

Türkiye’nin, bu değerlendirme sonucunda, uluslararası 3 derecelendirme kuruluşundan da yatırım yapılabilir seviyede notu bulunmuyordu. gazetemanifesto.com

Fitch, son kararına ilişkin değerlendirmesinde, negatif görünümün siyasi ve jeopolitik risklerle birlikte global finansal koşullardaki riskleri yansıttığını açıkladı.

Enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesinin beklendiğinin de altının çizildiği açıklamada, “TL yılın ilk aylarında keskin bir zayıflama yaşadı. Bu zayıflama ekonomik ve jeopolitik gelişmelerin zorlaştırdığı dış finansman zorluklarının gelişmesinden kaynaklandı” ifadelerine yer verildi.