Financial Times: Trump, Brunson'u Evanjeliklerin desteğini almak için kullanıyor

Makalede, ABD’deki Evanjeliklerin, Trump ’ın Brunson konusundaki çabalarını “dini özgürlüklere destek” olarak değerlendirdiğine dikkat çekildi

Financial Times: Trump, Brunson'u Evanjeliklerin desteğini almak için kullanıyor

Financial Times gazetesi, ‘Donald Trump Türkiye ile anlaşmazlığı Evanjelikleri toplamak için kullanıyor’ başlıklı bir makale yayımladı.

ABD’de Donald Trump’ın, Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmazlığı, 8 Kasım’da yapılacak kongre ara seçimlerinde Evanjeliklerin daha fazla oyunu almak için kullandığı iddia edildi. İngiltere merkezli gazetenin yayımladığı makalede, Trump’ın Türkiye’ye rahip Brunson’ın serbest bırakılması için baskı yaparken, rahibin kendilerinden olduğunu iddia eden Evanjeliklerin de Trump yönetiminin bu çabalarından övgüyle söz ettiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun bir forumda tüm ABD’lilerden Brunson için dua etmelerini istediği anımsatılan makalede, “Pompeo’nun bu sözleri, Türkiye’deki başarısız darbe girişiminin ardından 2016’da tutuklanan ve 20 yıldır bu ülkede yaşayan Kuzey Carolinalı Brunson’ın tutuklanmasını büyük bir olay haline getiren ABD’deki Evanjeliklere yönelikti” değerlendirmesinde bulunuldu.

Makalede, ABD’deki Evanjeliklerin, Trump ’ın Brunson konusundaki çabalarını “dini özgürlüklere destek” olarak değerlendirdiğine dikkat çekilirken, ABD Başkanının da 8 Kasım’daki Kongre seçimleri için bu durumdan çıkar sağlamaya çalıştığı iddiasında bulunuldu.