Filistinli direnişçi Tamimi'ye gözaltında cinsel taciz

Cezaevindeki Filistinli direnişçi Ahed Tamimi'nin gözaltında cinsel tacize maruz kaldığı açıklandı.

Filistinli direnişçi Tamimi'ye gözaltında cinsel taciz

Cezaevindeki Filistinli direnişçi Ahed Tamimi’nin gözaltında cinsel tacize maruz kaldığı açıklandı. Tamimi’nin avukatı, başsavcılığa dilekçe verdiğini suç duyurusunda bulundu.

Filistinli direnişçi Ahed Tamimi’nin avukatı Gaby Lasky genç kızı sorgulayan askeri istihbarat yetkilisinin cinsel tacizde bulunduğunu açıkladı.

Gaby Lasky 2017 yılının Aralık ayında tutuklanan Ahed Tamimi’yi sorgulayan askerin kendisine “gözlerin bir meleğe benziyor” dediğini söyledi. Lasky,  bunun devasa bir hukuk ihlali ve cinsel taciz olduğunu belirtti ve başsavcılığa İsrail başsavcılığına askerleri reşit olmayan bir kıza uygunsuz davranmakla suçlayan bir dilekçe yazdı. Cinsel taciz suçlamasının yanı sıra askerlerin Tamimi’yi ‘işbirliği yapmazsa ailesinin diğer fertlerini de tutuklamakla’ tehdit ettiği belirtiliyor.

İsrail’de 300 çocuk mahkum var

15 yaşındaki kuzeninin bir plastik mermiyle başından yaralandığını öğrenince öfkelenen Ahed Tamimi, Batı Şeria’daki bir eylemde polislere tokat atıp tekmelediği için tutuklanmıştı. Tamimi suçunu kabul etmesi karşılığında sekiz ay cezaevinde yatmayı kabul etmişti. Ahed Tamimi de dahil olmak üzere İsrail cezaevlerinde yaklaşık 300 çocuk mahkum olduğu tahmin ediliyor. Af Örgütü de Ahed Tamimi’nin serbest bırakılması için kampanya yapıyor.

http://gazetemanifesto.com/2018/03/21/israil-mahkemesinden-tamimiye-hapis-cezasi/