Filistin'deki katliamda hayatını kaybedenlerin sayısı 66'ya yükseldi

Gazze sınırında Nakba Günü’nün arifesinde İsrail askerlerinin ateş açması sonucu yaralanan 2 Filistinli bu sabah hayatını kaybetti

Filistin'deki katliamda hayatını kaybedenlerin sayısı 66'ya yükseldi

Gazze sınırında Nakba Günü’nün arifesinde İsrail askerlerinin ateş açması sonucu yaralanan 2 Filistinli bu sabah hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin sayısı 66’ya yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıma kararı sonucu Tel Aviv’den taşınan ABD Büyükelçiliği 14 Mayıs Pazartesi günü Kudüs’te açılmıştı.

Trump’ın video bağlantısıyla yaptığı konuşmayla gerçekleşen açılış, Filistinliler’in İsrail devletinin 1948 yılında bağımsızlığını ilan etmesi ve ertesinde evlerini terk etmeye zorlandıkları 15 Mayıs Nakba (Felaket) Günü’nü anmak amacıyla düzenleyeceği gösterilerin öncesine denk gelmişti.

Gazze sınırında düzenlenen protestolara gerçek mermilerle saldıran İsrail güçleri, aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Filistinliyi öldürmüştü. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin saldırısı sonucu en az 62 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 3 bin kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Pazartesi günü Gazze sınırında İsrail’in Filistin’i işgal etmesini ve ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını protesto eden gösterilerde yaralanan 3 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybeden 3 kişi ile birlikte, İsrail askerlerinin saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 66’ya yükseldi. Bakanlık, gösterilerde yaralanan ve bugün vefat eden kişilerin kimliklerini ise Moeen Abdul Hamid Al-Saie (58), Muhammed Mazen Alian(20) ve Ahmed Alabd Abo Samra(21) olarak duyurdu.