Filistin Ulusal Konseyi'nin nisan ayındaki toplantısına Hamas ve İslami Cihad Hareketi katılmayacak

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi üyesi Ahmed Mecdelani, Filistin Ulusal Konseyinin nisan ayı sonunda toplanacağını, toplantıya Hamas ve İslami Cihad Hareketi’nin katılmayacağını belirtti. Mecdelani, yaptığı açıklamada, Filistin Ulusal Konseyinin nisan ayı sonunda toplanacağını söyledi. Toplantıya Hamas ve İslami Cihad Hareketi’nin katılmayacağını, FKÖ’ye üye Filistinli grupların ise katılacağını aktaran Mecdelani, burada FKÖ’nün yönetim kadrosunun belirlenmesi amacıyla seçimler yapılacağını dile... View Article

Filistin Ulusal Konseyi'nin nisan ayındaki toplantısına Hamas ve İslami Cihad Hareketi katılmayacak

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi üyesi Ahmed Mecdelani, Filistin Ulusal Konseyinin nisan ayı sonunda toplanacağını, toplantıya Hamas ve İslami Cihad Hareketi’nin katılmayacağını belirtti. Mecdelani, yaptığı açıklamada, Filistin Ulusal Konseyinin nisan ayı sonunda toplanacağını söyledi.

Toplantıya Hamas ve İslami Cihad Hareketi’nin katılmayacağını, FKÖ’ye üye Filistinli grupların ise katılacağını aktaran Mecdelani, burada FKÖ’nün yönetim kadrosunun belirlenmesi amacıyla seçimler yapılacağını dile getirdi.

FKÖ Yürütme Komitesi, bugün yayımladığı açıklamada Filistin Ulusal Konseyi toplantısının 30 Nisan’da yapılacağını duyurmuştu.

Yurt içi ve dışındaki tüm Filistinlileri temsil eden bir “parlamento” olarak görülen Filistin Ulusal Konseyinin yönetim kurulu, Hamas ile İslami Cihad Hareketi dışındaki Filistinli gruplardan oluşuyor.

FKÖ’nün programını, planlarını ve siyasetini belirleyen Konseyin, örgütün yıllık çalışmalarını raporlama, komitelerin önerileri ve ekonomik göstergelerini inceleme ve değerlendirme görevi bulunuyor.

Filistinli grupların, bağımsız vekillerin ve Batı Şeria ile Gazze’deki Filistin yönetimine bağlı milletvekillerinin üyesi olduğu konseyde Hamas ile İslami Cihad yer almıyor.