Figen Yüksekdağ: Ortak aday çıkarabiliriz

HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarmak konusunda işbirliklerine açık olduğunu söyledi.

Figen Yüksekdağ: Ortak aday çıkarabiliriz

Halen Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 2019’da yapılması beklenen seçimlere ilişkin açıklamada bulundu.

Avukatları aracılığıyla Ahwal‘in sorularını yanıtlayan Yüksekdağ, “2019’un ideal aday profili size göre nasıl olmalı?” sorusuna “Türkiye’de barış, demokrasi programını tutarlı biçimde savunabilecek, birleştirici, egemen siyasi statükodan kopuş bilinci ve cesaretine sahip, tabii esas olarak da yetkiyi kendine değil halka isteyen ve bu yönlü demokratik dönüşüme köprü olacak profil olmalı. Sonuçta Erdoğan yerine başka bir tek adam ya da tek kadın seçmek için aday çıkarmayacağız.” sözleriyle yanıt verdi.

Yüksekdağ, HDP’nin ‘ortak aday’ konusundaki tavrının ne olabileceğine ilişkin soruyu ise şu sözlerle yanıtladı:

“HDP ortak aday konusunda eğilim olarak işbirliklerine açıktır. Öncelikle çabamız da bu yönde olur. Önemli olan amaç ve ilkelerde ortaklaşmak. Bu sağlanırsa ortak adayda da buluşulur. Eğer bu sağlanamaz, koşulları ve karşılığı olmazsa kendi adayını çıkarır. Her durumda da denklemleri belirleyen bir rolü olacağından şüphem yok.”