FHKC Politbüro üyesi: Halkımızın Gazze'deki eylemleri yeni bir aşamaya geçti

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Politbüro üyesi Cemil Mizher, Toprak Günü'nde İsrail'in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılara dair açıklamalarda bulundu.

FHKC Politbüro üyesi: Halkımızın Gazze'deki eylemleri yeni bir aşamaya geçti

Gazze Şeridi’nin doğu sınırında çok sayıda lider, kadro ve üyeyle görüşen Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Politbüro üyesi ve Gazze örgütü yöneticisi Cemil Mizher, Toprak Günü’nde İsrail’in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Toprak Günü sebebiyle Gazze Şeridi’nde düzenlenen ve yüzbinlerce insanımızı bir araya getiren kitlesel eylemlerde hayatını kaybeden şehitlerimize saygılarımızı sunuyoruz. Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü, haklarımızı ve özellikle de asla pazarlık konusu edilemeyecek olan geri dönüş hakkımız için bir halk referandumudur.” diyen Mizher, “Bu yürüyüş, işgalcilerin Filistin halkının birliğini baltalamaya yönelik bütün planlarını ortadan kaldırmıştır” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZ YENİ BİR AŞAMAYA GEÇTİ”

Filistin halkının Gazze Şeridi’nde fedakarlıkla gerçekleştirdiği eylemlerin yeni bir aşamaya geçtiğini aktaran Mizher, bu durumun, her türlü Siyonist saldırganlığa ve kuşatma ve likidasyon projelerine karşı direniş ve ulusal haklara bağlılığı teyit ettiğini belirtti.

BÜYÜK GERİ DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ

30 Mart 1976’da ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde yaşayan İsrail vatandaşı Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koydu. Bunun üzerine Filistin halkı, bu gaspı protesto etmek için genel greve gitti ve gösteriler düzenledi. “Toprak Günü” olarak anılan bu olay, Filistinliler tarafından Siyonist işgale direnişin bir simgesi olarak her yıl düzenleniyor.

Bu yıl “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” adı altında çok daha kitlesel bir şekilde düzenlenen eylemlerin Filistinlilerin Nakba (Felaket) günü olarak andığı 15 Mayıs’ta sona ermesi planlanıyor. Nakba gününde 1948’de İsrail devletinin kurulmasından sonra yüz binlerce Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kalması protesto ediliyor.

15 ÖLÜ, 1000’DEN FAZLA YARALI

Nakba gününe kadar yaklaşık 6 hafta sürmesi planlanan eylemlerin ilki için dün (30 Mart) binlerce Filistinli sınıra yürümüş, İsrail Ordusu’nun saldırıları sonucu 1000’den fazla Filistinli yaralanırken, 15 Filistinli hayatını kaybetmişti. İsrail, eylemlerin düzenleneceği bölgeye günler öncesinden 100’den fazla keskin nişancı yerleştirmişti.