FHKC: İsrail'in saldırganlığı Filistin halkının öfkesini durduramayacak

FHKC, ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımasının ardından başlayan protestolarda 40’tan fazla kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin bir açıklama yaptı

FHKC: İsrail'in saldırganlığı Filistin halkının öfkesini durduramayacak

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımasının ardından başlayan protestolarda 40’tan fazla kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada işgalci İsrail’in saldırgan tutumunun altında yatan nedenin, Kudüs’te tam olarak kontrolü sağlama ve onun Arap ve islami tonlarından arındırmak olduğu vurgulanırken, bazı gerici Arap rejimlerinin buna destek olduğu ifade edildi.

Bugünkü adım ile siyonist işgalin zirveye çıktığı ifade edilen açıklamada, ABD’nin büyükelçiliğinin taşınması ile kentin Yahudileşmesi ve üzerindeki tahakkümün artması adımlarının hızlandırıldığı belirtildi.

İşgalin, Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’nü engellemek ve sivillere yönelik işlenen suçların örtbas edilmesi için hızlandırıldığı belirtilirken, İsrail saldırganlığının Filistin halkının öfkesini durduramayacağı ifade edildi.

FHKC, İsrail’in bu tutumunun, bir halk ayaklanması ile sonuçlanacağı uyarısında bulunurken, İsrail’in Filistinli yerleşimcilerin yerlerinden edeceğini, hak ihlallerinde bulunacağını ve Kudüslülere yönelik tehcir ve sınır dışı politikalarının hayata geçireceğini belirtti.

FHKC, Nakba’yı anmak ABD’nin Kudüs kararını protesto etmek için diasporayı da harekete geçmeye ve uluslararası etkinliklere katılmaya çağırdı.

FHKC, Gazze Şeridi’ndeki ayaklanmaları sürdüreceklerini ifade ederek, Filistin halkına karşı geliştirilen tüm tasfiye girişimlerini engelleyeceklerini ifade etti.