'FETÖ'den yargılanan eski MİT Daire Başkanı tahliye edildi

Eski MİT Sinyal İstihbarat Daire Başkanı Günay Coşkun’un, FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılandığı davada tahliye kararı çıktı.

'FETÖ'den yargılanan eski MİT Daire Başkanı tahliye edildi

Eski MİT Sinyal İstihbarat Daire Başkanı Günay Coşkun’un, ‘FETÖ üyeliği’ suçlamasıyla yargılandığı davada, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık Günay Coşkun ve avukatı Mutluhan Karagözoğlu katılırken, davada müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek hiçbir örgütle bağlantısının bulunmadığını iddia etti.

Bundan önce görülen davada tanık olarak dinlenilen S.F.’nin, Coşkun’un altında çalışan bir memur olduğunu belirten avukat, S.F.’nin ‘FETÖcü olduğunu kabul ederek itirafçı olarak ifade verdiğini belirtti. Avukat şunları söyledi:

“Müvekkilime karşı MİT mensubu olarak örgüt üyeliği suçlaması var. Suçlamaların iki dayanağı bulunuyor. Bunlardan biri 2010-2012 yıllarında telefon sinyallerinin çakışması. Bunun suç kanıtı olamayacağına geçen duruşmada değindik. İkinci dayanak ise S.F… Tanık S.F. müvekkilimin altında çalışan bir memurdur. İtirafçı olarak sürekli ifadeler veriyor. Geçen duruşmada da dinlendi. Nasıl duyduysa, bizim savunmalarımızı çürütmek için de savunmasına ilaveler yaptı. S.F, FETÖ mensubu olduğunu ifade ediyor ama halen MİT’te çalışıyor. Tanık olarak celbi edilen S.Ç. de halen MİT’te çalışmaya devam ediyor. Coşkun, 19 aydır tutuklu. Geçen süre ceza anlamına gelecek miktardadır. Karartılacak delil yoktur. Tahliyesini talep ediyoruz.”

Dava ertelendi

Verilen beyanların ardından Mahkeme Başkanı, ara karar olarak eski MİT Sinyal İstihbarat Daire Başkanı Günay Coşkun’un adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.