'FETÖ'den aranan patron polisi yaralayıp kaçtı

Kayseri'de polisten kaçmaya çalışan 'FETÖ' firarisi işadamı kendisini yakalamaya polis memuruna çarpıp, sürükledikten sonra başka bir araca sıkıştırarak ağır yaraladı.

'FETÖ'den aranan patron polisi yaralayıp kaçtı

Hakkında ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında tutuklama kararı olan işadamı İsmail Ç’yi arayan Kayseri Emniyet Müdürlüğü, TEM şube ekipleri, İsmail Ç.’nin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işyerinde olduğunu belirledi. Firari işadamını yakalamaya giden polis ekipleri işyerinden ayrılan İsmail Ç.’ye aracına binerken yetişti. Polislerin ‘dur’ ihtarına uymayan işadamı kaçmak için aracını çalıştırdı.

Bu sırada kapıyı açmaya çalışan polis memuruna çarptı. Polis memuru kaputun üstüne düştü. İsmail Ç. o halde aracını sürmeye devam ederken bir diğer polis arkadan koşarak havaya ateş etmeye başladı. İsmail Ç., yaklaşık 50 metre sonra yola çıkarken başka bir araca çarptı. Firari işadamının arabasıyla diğer araç arasında sıkışan polis memuru yaralandı. İşadamı ise aracıyla kaçmayı başardı. Kolu ve kaburgaları kırılan polis memuru arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yunanistan’a kaçarken yakalandı

İsmail Ç.’, 2 Mart’ta yaşanan olaydan 22 gün sonra 24 Mart’ta İpsala’da yanındaki iki kişiyle birlikte Yunanistan’a kaçmak isterken yakalandı. Üzerinden 10 bin Euro para çıkan İsmail Ç. Kayseri’ye getirildi. Emniyet müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor. Polis memuru ise tedavi altında… İsmail Ç.’nin kardeşi Osman Ç. de ‘FETÖ’ firarisi olarak aranıyor.