Fethullahçı Zaman yazarı Ali Bulaç tahliye edildi

Fethullahçı yayın organı Zaman gazetesi yazar ve editörlerinin yargılandığı davada tahliye kararı çıktı.

Fethullahçı Zaman yazarı Ali Bulaç tahliye edildi

Fethullahçı yayın organı Zaman gazetesi yazar ve editörlerinin yargılandığı davada tahliye kararı çıktı. Zaman’ın eski yazarlarından Ali Bulaç ve gazete yöneticilerinden Mehmet Özdemir hakkında tahliye kararı verildi.

Kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin yazarları ve yöneticilerinin de bulunduğu 17’si tutuklu 31 sanıklı davanın dördüncü duruşması Çağlayan’daki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada tutuklu sanıklar Ahmet Turan Alkan, Ali Bulaç, Mümtazer Türköne, İbrahim Karayeğen ve Mustafa Ünal, Mehmet Özdemir ile tutuksuz sanıklar Şahin Alpay, Lale Sarıibrahimoğlu, Nuriye Ural Akman, Orhan Kemal Cengiz ve İhsan Dağı da hazır bulundu.

Bir sonraki duruşma 7-8 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Ali Bulaç kimdir?

31 Temmuz 2016 tarihinde çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan Ali Bulaç, hayatı boyunca birçok İslamcı yayın organında bilfiil görev almıştır. Hareket dergisi, Düşünce Yayınları, Bilge ve Hikmet dergisi bunlardan bazılarıdır. Zaman gazetesinin kurulma aşamasında İstanbul bürosunu teşkilatlandıran Ali Bulaç, gazetenin İstanbul büro şefliğini de yürütmüştür. Fatih Üniversitesi’nde dersler vermiştir.