Fenerbahçe ilk yarıyı düşme hattında tamamladı, tarihe geçti

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Antalyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, maçtan golsüz beraberlikle ayrılarak, ligin ilk yarısını 17. sırada tamamladı, tarihe geçti.

Fenerbahçe ilk yarıyı düşme hattında tamamladı, tarihe geçti

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Antalyaspor’a konuk olan Fenerbahçe, maçtan golsüz beraberlikle ayrılarak, ligin ilk yarısını 17. sırada tamamladı.

Süper Lig’de tarihinin en kötü dönemini geçiren Fenerbahçe, deplasmanda konuk olduğu Antalyaspor karşısında aradığı gölü bulamayarak beraberlikle ayrıldı.

Ersun Yanal’ın göreve gelmesinin ardından ligdeki ilk maçında Erzurumspor’la 2-2 berabere kalan sarı lacivertliler, Antalya deplasmanından da 1 puanla döndü. Fenerbahçe, maç boyunca özellikle Mehmet Ekici’nin etkili oyuunuyla galibiyet fırsatları yakalasa da kaleci Boffin, Fenerbahçe’ye gol izni vermedi.
Öte yandan Roman Neustadter, 75. dakikada ikinci sarı kartı görünce sarı lacivertli takım kalan sürede 10 kişi mücadele etti.

FENERBAHÇE İLK YARIYI 17. SIRADA TAMAMLAYARAK TARİHE GEÇTİ

Antalyaspor ile 0-0 berabere kalarak 16 puana yükselen Fenerbahçe, Süper Lig’in ilk yarısını 17. sırada kapattı.

27 puana yükselen Antalyaspor ise devreye 6. sırada girdi.

KOÇ REKOR KIRDI

Antalyaspor’da 90. dakikada Fehmi Koç, Doukara’nın yerine oyuna girdi. 15 yaş, 3 ay, 26 günlük olan Fehmi Koç; 15 yıl, 7 ay, 3 günlük Gürhan Gürsoy’a ait olan Süper Lig tarihinde forma giyen en genç futbolcu rekorunu ele geçirdi.

İSTATİSTİKLER:

– Fenerbahçe, 17 haftada 3 galibiyet 7 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı.

– Bu sezon Süper Lig’de oynadığı deplasman maçlarının ilk yarısında gol atamayan tek takım Fenerbahçe.

– Bu sezon Süper Lig’de isabetli şut sayısı en yüksek takım Antalyaspor, en düşük takım ise Fenerbahçe.