FED Başkanı'ndan faiz açıklaması

Amerika Birleşikler Devletleri Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell'den ülkesinin ekonomisini ve büyüme adımlarına dair bir açıklama geldi. Powell'in açıklaması, faiz artırımına yeşil ışık yakıldığı şeklinde yorumlandı.

FED Başkanı'ndan faiz açıklaması

Amerika Birleşikler Devletleri Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell’den ülkesinin ekonomisini ve büyüme adımlarına dair bir açıklama geldi. Powell’in açıklaması, faiz artırımına yeşil ışık yakıldığı şeklinde yorumlandı.

FED Başkanı Powell, ABD ekonomisini değerlendirdiği açıklamasında, ülkenin ekonomisinin güçlü olduğunu, normalleşme politikalarını kaldırabileceğini, bu yüzden FED’in büyümeyi desteklemek adına faiz artırımına gidebileceğini açıkladı.

Powell’in açıklamaları şöyle:

“En son Federal Açık Piyasa Komitesi bildirgesinin gösterdiği gibi, gelir ve işteki güçlü büyüme devam ederse, federal fon oranı için hedef aralığındaki kademeli artışlar muhtemelen uygun olacaktır.

Ekonomi güçlü. Enflasyon yüzde 2.0’lık hedefimize yaklaşıyor ve iş isteyen çoğu insan bir iş buluyor. Meslektaşlarım ve ben gelen verileri dikkatle izliyoruz ve sürekli büyümeyi, güçlü bir işgücü piyasasını ve enflasyonu yüzde 2.0’a yakın bir oranda tutmaya yönelik politikayı belirliyoruz.”