Fatih Erbakan: Saadet Partisi din düşmanı CHP'ye 10'dan fazla vekil kazandıracak

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan Saadet Partisi'nin ittifak yaptığı CHP için 'din düşmanı' ifadesini kullandı, "Oyların boşa gitmesi CHP’ye gitmesinden çok daha şereflidir" dedi.

Fatih Erbakan: Saadet Partisi din düşmanı CHP'ye 10'dan fazla vekil kazandıracak

NecmettinErbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, CHP ile birlikte ‘Millet İttifakı’nda yer alan Saadet Partisi’ne oy verilmemesi çağrısı yaptı.

Bir programda konuşan Erbakan, “Siz burada 600 tane milletvekili arasında 2-3 tane vekillik elde edeceksiniz. Bunu elde etmekle kalsa neyse. Bunu elde ederken din düşmanı CHP’ye 10 tane milletvekilinden fazla kendi oylarınızla vermiş olacaksınız.” dedi.

İttifak sisteminin işleyişini anlatan Erbakan, sistemden büyük partilerin yararlandığına dikkat çekerek “Bundan yola çıkarsak Türkiye’de 50’den fazla ilde Saadet’e verilen oylar otomatik olarak CHP’nin fazladan milletvekili çıkarmasına yarayacak” dedi.

Önceki sistemde baraja takılınması nedeniyle oyların boşa gittiğinin söylendiğini belirten Erbakan “Boşa gitmesi CHP’ye gitmesinden çok daha şereflidir. En azından boşa gidiyor” ifadelerini kullandı.