Facebook o reklamları yasakladı

Facebook, yeni reklam politikasıyla birlikte Bitcoin, kripto paralar ve ICO'larla ilgili reklamları yasakladı.

Facebook o reklamları yasakladı

Sosyal medya ağı Facebook, yeni reklam politikasıyla birlikte Bitcoin ve ICO’larla ilgili reklamları yasakladığını duyurdu.

Şirketin ürün yönetimi direktörü olan Rob Leathern, dün yayınladığı bir blog yazısında yeni reklam politikasının “ikili opsiyonlar, ICO’lar ve kripto para birimleri gibi yanıltıcı veya aldatıcı promosyon uygulamalarıyla sıklıkla ilişkilendirilebilen finansal ürünleri ve hizmetleri destekleyen reklamları” hedef aldığını kaydetti.

Leathern yazısının devamında şu ifadeleri kullandı: “İnsanların sahtekarlık korkusu olmaksızın Facebook reklamlarıyla yeni ürün ve hizmetleri keşfetmeye devam etmelerini istiyoruz. Ancak şu anda iyi niyetle faaliyet göstermeyen ikili opsiyonlar, ICO’lar ve kripto para birimleri reklamı yapan birçok şirket var.”

Leathern, bu türk reklamların sitede potansiyel olarak hileli faaliyetlere karşı gelişen bir polikanın parçası olarak hedef alındığını belirtti.

Facebook yöneticisi, politikanın popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram da dahil olmak üzere Facebook’un diğer platformlarına da uzandığını ekledi