Evrensel yöneticilerine 'Erdoğan'a hakaret'ten 7'şer bin lira ceza

Evrensel gazetesinden Arif Koşar ve Vural Nasuhbeyoğlu, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılandıkları davada 7'şer bin liralık tazminat cezasına mahkum edildi.

Evrensel yöneticilerine 'Erdoğan'a hakaret'ten 7'şer bin lira ceza

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılanan Evrensel gazetesinin eski sorumlu yazı işleri müdürü Vural Nasuhbeyoğlu ile eski imtiyaz sahibi Arif Koşar 7’şer bin liralık tazminat cezasına mahkum edildi.

Gazetenin haberine göre, bugün Çağlayan’daki İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar celsesinde Nasuhbeyoğlu ve Koşar’ın avukatları Devrim Avcı ile Mustafa Söğütlü hazır bulundu. Avukat Avcı, müvekkillerinin atılı suçu işlediklerine dair unsurların oluşmadığını belirterek konuya ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarını mahkemeye sundu. Avukat Söğütlü de ifade özgürlüğü kapsamında her iki müvekkilinin de beraatini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, Nasuhbeyoğlu ve Koşar’a “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan ayrı ayrı 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Nasuhbeyoğlu ve Koşar’ın yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle cezada indirime giden mahkeme, 11 ay 20 güne düşürdüğü hapis cezasını, 7 biner lira para cezasına dönüştürdü. Avukatlar kararı istinaf mahkemesine taşıyacak.