Evde bira üretiminden yakınan Efes patronundan yeni açıklama: Hobi olarak yapılırsa...

Daha önceki açıklamasında evde yapılan biranın vergide kayba neden olduğunu belirtip durumu yetkililerle paylaştığını söyleyen Efes patronu Tuncay Özilhan'dan yeni açıklama geldi.

Evde bira üretiminden yakınan Efes patronundan yeni açıklama: Hobi olarak yapılırsa...

AKP’nin alkollü içkilere getirdiği yüksek vergilerden sonra vatandaşın kendi içkisini bizzat üretmesi nedeniyle satışlarının düştüğünden yakınan Anadolu Efes’in patronu Tuncay Özilhan, konu hakkında yetkililerle görüştüğünü açıklamıştı.

Evde bira üretiminin de vergilendirilerek zorlaştırılmasını istediği yorumlarına neden olan Özilhan’ın açıklamalarından sonra sosyal medyada Efes’i boykot kampanyası başlamıştı.

Tepkilerin ardından Özilhan yeni bir açıklama yaptı. Hürriyet‘in haberine göre, “Biz Anadolu Efes olarak, ülkemizde bira sektörünün gelişmesine, bira kültürünün yaygınlaşmasına önem veriyor ve bu konuda çalışma yapan herkesi destekliyoruz.” diyen Özilhan,  “Evde hobi olarak yapılan biraların da bira kültürünün bir parçası olarak sektörün gelişmesine katkı sağladığını düşündüklerini” söylerken, “Görüşmeler esnasında da vurgulamak istediğim gibi; alkollü içeceklerdeki vergi yüksekliği sektörümüzü her anlamda olumsuz etkiliyor, biz de bunu her platformda dile getiriyoruz. Temennim yeni vergiler gelmesi değil, mevcut vergi oranlarının yeniden değerlendirilmesidir.” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/01/satislari-dusen-efesin-patronu-evde-bira-uretiminden-sikayetci/