'Ev Kira Semt Bizim' bu hafta vizyona giriyor

"Ev kira semt bizim" isimli sinema filmi, bu cuma (27 Nisan) vizyona giriyor.

'Ev Kira Semt Bizim' bu hafta vizyona giriyor

Yönetmeliğini Mustafa Kenan Aybastı’nın yaptığı, Devrimden Sonra filmi ve Lenin-Sosyalizmin Kızıl Şafağı belgeselleriyle tanıdığımız Bağımsız Sinema Merkezi tarafından çekilen “Ev Kira Semt Bizim” filmi bu cuma (27 Nisan) vizyona giriyor.

Film bildik bir öyküyle başlıyor; Arslan (Erhan Alpay) Cansu’ya (Ceylan Dizdar) aşıktır. Ve bugün pek çok semt sakini için yine çok bildik bir öyküyle devam ediyor; Ceylan’ın ailesi evden çıkmak zorundadır çünkü semtlerine “kentsel dönüşüm” gelmiştir. Cansu’nun babası Latif Bey (Metin Coşkun) semtin eskilerinden, sevilen ve sayılan bir isimdir. Şimdi dört kafadar, yani Arslan, Selim (Cansu Fırıncı), Ali (Ape yunus Güleryüzlü) ve Martin (Erkan Akbulut) için kafa kafaya verip bir yol bulma zamanı gelmiştir. Komşuları birer birer evlerinden olurken Arslan aşkını, mahalle ise ruhunu kaybetmek üzeredir. O halde bir plan gerekmektedir. Başta kolay gibi görünen plan onları hiç ummadıkları komik bir maceraya sürükler.

Gösterim tarihi: 27 Nisan 2018

Oyuncular: Ahmet Bilgin, Ahmet Karslı, Arda Kavaklıoğlu, Ape Yunus Güleryüzlü, Aydan Burhan, Barış Kıralioğlu, Bertan Dirikolu, Berna Üçkaleler, Billur Bolu, Can Başak, Cansu Fırıncı, Ceylan Dizdar, Çınar Altuntaş, Dilara Tor, Dilşah Demir, Ender Yiğit, Erhan Alpay, Eren Demirbaş, Erkan Akbulut, Ezgi Yentürk, Ferhat Karaçak, Görkem Öge, Harun Güzeloğlu, Metin Coşkun, Meriç Özkaya, Mahir Ali Canbolat, Nevzat Süs, Okan Selvi, Orhan Aydın, Sadık Gürbüz, Suna Selen, Semir Arslanyürek, Soner Ada, Şevki Özcan, Tayfun Yılmaz, Teoman Gelmez, Tonguç Seferihisar, Ulvi Arı