Ethem Sarısülük'ün babasının cenazesine TOMA ve drone gönderdiler!

İki gün önce hayatını kaybeden Muzaffer Sarısülük'ün cenazesine TOMA ve drone gönderildi.

Ethem Sarısülük'ün babasının cenazesine TOMA ve drone gönderdiler!

Haziran Direnişi’nde polis kurşunu ile katledilen Ethem Sarısülük’ün babası olan eğitimci Muzaffer Sarısülük, Cumartesi günü yaşamını yitirmişti. Sarısülük, doğum yeri olan Çorum-Sungurlu ilçesi (Esipkıran) Beylice köyünde akrep, drone ve TOMA eşliğinde toprağa verildi.

Odatv‘de yer alan habere göre, Muzaffer Sarısülük, köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından oğlu Ethem Sarısülük’ün mezarının yanına defnedildi. Cenaze Muzaffer Sarısülük’ün oğulları Cem ve İkrar Sarısülük’ün omuzlarında camiden çıkartıldı.

KÖY GİRİŞİNDE GBT YAPTILAR

Sarısülük’ün cenazesinin köye getirilmesi sırasında Jandarma ve güvenlik güçleri köy girişinde katılımcıların kimliklerini alarak GBT sorgusundan geçirdikleri görüldü.

TOMA ve akrep araçlarının gölgesinde GBT sorgusundan geçen Sarısülük’ün sevenlerinin kimlik numaraları ise jandarma ekiplerince kayıt altına alındı.

Öte yandan, cenazeye katılan Muzaffer Sarısülük’ün arkadaş ve sevenlerinden bazıları ise cenazeye ancak mezarlıkta yetişebildi. Muzaffer Sarısülük’ün defnedilmesi sırasında gökyüzünden güvenlik güçlerinin drone’larla görüntü alması ise tepki çekti.