Eskişehir'de hukuk bürosuna faşist saldırı

Eskişehir Odunpazarı ilçesinde Avukat Heval Yıldız Karasu’ya ait hukuk bürosuna dün sabah 05.00 saatlerinde silahlı saldırı gerçekleştirildi

Eskişehir'de hukuk bürosuna faşist saldırı

Eskişehir Odunpazarı ilçesinde Avukat Heval Yıldız Karasu’ya ait hukuk bürosuna dün sabah 05.00 saatlerinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırganların birinci katta bulunan binanın duvarına “Odunpazarında HDP’li istemiyoruz.” yazdıkları öğrenildi.

Birçok toplumsal davaya avukatlık yapmasıyla bilinen Heval Yıldız Karasu’nun bürosunu hedef alan saldırganlar av tüfeği kullanarak büronun bulunduğu binaya ateş ettiler. Saldırıda bir ailenin bulunduğu zemin kattaki evin camının da kırıldığı öğrenildi. Ailenin olay sırasında evde olmaması nedeniyle şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Sabah saatlerinde büroya gelen çalışanlar duvarda yazan “Odunpazarında HDP’li istemiyoruz” yazısını ve camın kırıldığını görüp polise haber verdiler.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası, Ali İsmail Korkmaz Davası gibi toplumsal davaların yanında işçi davalarına da baktığı bilinen Karasu olay sonrası verdiği röportajda “Bu saldırıya asıl güç veren ülkenin içinde bulunduğu siyasi ortam sorgulanmalı. Çünkü siyasi ortam bu tür saldırıların olağanlaştığı bir ortam. Bu ortamda herkesin başına öteki halinden dolayı, dik duruşundan veya toplumsal muhalefet içinde yer almasından dolayı bir sıkıntı gelebilir.” şeklinde konuştu.

Eskişehir Barosu ve pek çok Hukuk kuruluşu Heval Yıldız Karasu’ya desteklerini ilettiler.