Eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Genel Başkan adaylığını Ankara'da düzenlediği basın açıklamasıyla duyurdu

Eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP’nin 3-4 Şubat’ta yapılacak 36. Olağan Kurultayı öncesinde genel başkan aday adayı olacağını duyurdu.

Aday adaylığını CHP Penel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla duyuran Eminağaoğlu, blok liste sistemini, adaylık için delegelerden imza zorunluluğunu ve Cumhurbaşkanı adayı başta olmak üzere adayların belirlenme sürecini eleştirdi. “İmza sorunu yaşamayacağımı görüyorum” diyen Eminağaoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Böyle bir sorun ortaya çıkarsa bu kuşkusuz benden kaynaklanmayacak. CHP’deki demokrasinin, adaletin, düzeyini, 12 Eylül’den kalan yüzde 10 anlayışının parti içinde de etkinliğinin ifadesi olacaktır. Amacım parti ilke ve değerlerinin daha da yukarıya taşınmasıdır. Partide yeni bir kutup yaratmak için değil yarınları kurtarmak için adayım.”

Daha önce CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve eski Baro Başkanı Ümit Kocasakal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu karşısında 3-4 Şubat’taki 36. Olağan Kurultayı’nda aday olduklarını açıklamışlardı.