Eski tutuklu Deniz Yücel'den, Muharrem İnce'ye Papaz Brunson tepkisi

Türkiye’de yaklaşık bir yıl tutukluğunun ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ın görüşmesinden bir gün sonra tahliye edilen gazeteci Deniz Yücel, Muharrem İnce’nin Papaz Brunson olayında ismini anmasına tepki gösterdi. CHP’nin 25 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  Papaz Brunson’un tutukluluğunun ev hapsine dönderilmesine rağmen ABD ve Türkiye cephesinden üst üste yapılan... View Article

Eski tutuklu Deniz Yücel'den, Muharrem İnce'ye Papaz Brunson tepkisi

Türkiye’de yaklaşık bir yıl tutukluğunun ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ın görüşmesinden bir gün sonra tahliye edilen gazeteci Deniz Yücel, Muharrem İnce’nin Papaz Brunson olayında ismini anmasına tepki gösterdi.

CHP’nin 25 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  Papaz Brunson’un tutukluluğunun ev hapsine dönderilmesine rağmen ABD ve Türkiye cephesinden üst üste yapılan açıklamalara istinaden dün “Biz bu filmi Deniz Yücel olayında gördük” yorumu yapmıştı.

Deniz Yücel, sosyal medya hesabından “Sayın İnce, bugünün Türkiye’si, başkalarının şantajına maruz kalan bir devlet değil, başka ülkelerin vatandaşlarını rehin alarak onlara şantaj yapmaya çalışan bir çete devletidir. Belki bir gün farkı anlar, CHP için doğru dersleri çıkarırsınız.” ifadelerini paylaştı.

ABD, Rahip Brunson hakkında yargının verdiği ev hapsi düzenlemesiyle yetinmeyeceğini, serbest bırakılmaması durumunda Türkiye’ye yaptırım uygulayacağı tehditlerinde bulunmuş, İnce ise bu durumu “Tarih göstermektedir ki tek adam yönetimine sahip devletler, büyük devletler açısından tek adamın tehdit edilmesiyle, gerektiğinde müdahale edilmesiyle hizaya getirilecek devletler olmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti ne yazık ki Deniz Yücel olayında Almanya ve Rahip Brunson örneğinde ABD tarafından bu kategoriye sokulmuş durumdadır” paylaşımıyla yorumlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönemde Deniz Yücel için terörist olduğunu ve bu yüzden asla bırakılmayacağını söylemişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eski ve son Başbakan Binali Yıldırım görüşmesinin ertesi günü serbest bırakılan Deniz Yücel ise sosyal medyada yayınladığı videoda neden serbest bırakıldığını bilmediğini söylemişti.