Eski MİT'çi Mehmet Eymür'e "sahte kimlik kullanma" cezası

MİT'in eski kontrterör daire başkanı Mehmet Eymür'e, 23 yıl önce yapılan gizli bir operasyonda ‘sahte kimlik kullandığı’ gerekçesiyle hapis cezası verildi.

Eski MİT'çi Mehmet Eymür'e

Milli İstihbarat Başkanlığı’nın (MİT) eski kontrterör daire başkanı Mehmet Eymür’e, 23 yıl önce yapılan gizli bir operasyonda ‘sahte kimlik kullandığı’ gerekçesiyle hapis cezası verildi.

Sözcü’den Emin Özgönül’ün haberine göre 1995 yılında Eymür’e, gizli bir operasyon için farklı bir isimle pasaport, nüfus cüzdanı ve ehliyet düzenlendi.

Emekliye ayrılan Eymür, bu kimlikleri evindeki kütüphaneye koydu. 2011’de başka bir soruşturmayla ilgili evi aranınca kimlikler bulundu ve Eymür hakkında ‘sahtecilik’ suçlamasıyla dava açıldı. Altı yıl süren davanın ardından Eymür’e iki yıl bir ay hapis cezası verildi. Geçen hafta üst mahkeme, hapis cezası kararını onadı ve Eymür’den 10 gün içinde cezaevine teslim olmasını istedi.

Terörle mücadele yasasına göre yeni bir kimlikle yaşama hatta estetik ameliyat olup fiziki görünümünü dahi değiştirme hakkına sahip olduğunu savunan Eymür şöyle devam etti:

“Hayati tehlike nedeniyle devlet tarafından da korunuyorum. Ceza çıkınca temyize başvurdum ama İstinaf Mahkemesi kararı onadı. Üst hukuk yolu da yok. 75 yaşındayım ve sağlık sorunlarım var. Ceza İnfaz Kanunu gereği bu cezayı konutumda çekmek için başvuruda bulunacağım.”