Eski HDP'li vekillerin 'ABD' tartışması gündem oldu

Washington yönetiminin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı sonrası HDP'li iki eski vekilin ABD ile ilgili açıklamaları gündem oldu.

Eski HDP'li vekillerin 'ABD' tartışması gündem oldu

Washington yönetiminin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı sonrası HDP’li iki eski vekilin ABD emperyalizmine bakışlarıyla ile ilgili açıklamaları gündem oldu.

Eski HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Twitter hesabından ABD’yi hedef alarak “ABD mazlum ezilen halkların dostu olamaz! ABD’ye karşı tüm halklarımız birlikte karşı koymalıyız. ABD ülkemizden defolup gitmelidir. Üsleriyle, askeriyle, yardakçılarıyla, işbirlikçileriyle” ifadelerini kullandı.

Doğan’ın tepkisinden rahatsız olan eski HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ise ironik ifadeler kullandığı mesajıyla ABD emperyalizminin ülkede ve bölgedeki varlığına desteğini ilan etti. Adıyaman, Doğan’ın mesajını alıntılarak yaptığı paylaşımda,  “He he ABD gitsin ki..! Türkiye/İran/Irak bir ayda Kürdistan federe bölgesinin statüsüne son versin ! He valla ABD gitsin ki..! Türkiye/İran/Esat bir ayda Rojava’yı yerle bir etsin öyle mi ! Soğuk savaş dönemi sloganı ! Hadi durmayalım hep bir ağızdan kahrolsun ABD diyelim !!” dedi.