Eski Başbakanlık Basın Müşaviri'nden Çavuşoğlu'na tepki: Esad'ı kabul etmesi büyük talihsizlik...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile birlikte çalışmayı değerlendirebilecekleri yönündeki açıklaması, Müslüman Kardeşler savuncusu Türk Arap Medya Evi Derneği'ni kızdırdı.

Eski Başbakanlık Basın Müşaviri'nden Çavuşoğlu'na tepki: Esad'ı kabul etmesi büyük talihsizlik...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile birlikte çalışmayı değerlendirebilecekleri yönündeki açıklaması, Müslüman Kardeşler savunucusu Türk Arap Medya Evi Derneği’ni kızdırdı.

Çavuşoğlu, 18. Doha Forumu kapsamında düzenlenen CNBC muhabiri Hadley Gamble moderatörlüğündeki yüksek düzeyli mülakat özel oturumunda Gamble’ın “Eğer seçimlerde Esad seçilirse onunla çalışır mısınız?” şeklindeki sorusu üzerine “Eğer demokratik ve güvenilir bir seçim olursa o zaman herkesin bunu değerlendirmesi gerekebilir.” demişti.

Çavuşoğlu’nun sözleri üzerine Türk Arap Medya Derneği Başkan Yardımcısı ve Eski Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Cahit Tuz, Twitter hesabı üzerinden “Suriye’de Esed’in içinde bulunduğu hiçbir seçimin demokratik ve şeffaf olabilmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullanıp, “Hakikat bu iken Türkiye’nin Suriye’nin geleceğinde hangi biçimde olursa olsun Esed’in içinde olduğu herhangi bir senaryoyu kabul etmesi büyük bir talihsizlik olacaktır.” dedi.

 

Cahit Tuz, 24 Haziran seçimleri öncesi France24 TV’de “Tartışma Programı” isimli programa katılan ve Ortadoğu’ya ilişkin haberleriyle ve çevirileriyle tanınan gazeteci Hasan Sivri’ye “seçim yorumu” nedeniyle saldıran isim olarak da hatırlanıyor. Tuz, sözkonusu programın bitişinde, yan stüdyoda bulunan Hasan Sivri’ye saldırmıştı.

Sivri yaşananları şu ifadelerle anlatmıştı:

“Dün France24 Tv’de Tartışma Programında (Program ismi) yan stüdyodaki Cahit Tuz, programdaki eleştirilere tahammül edemeyip çıkışta bina girişinde ifade özgürlüğüme saldırmış, nesne fırlatmış ve tehdit etmiştir. Dilekçemiz hazır avukatımla savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.

Saldırı girişimi esnasında hakaret eden Cahit Tuz programdaki seçim yorumlarına tahammül edemeyip ‘Şeytanın oğlusun, kimin köpekliğini yapıyorsun? Bu ülkede yerin yok hain’ şeklinde tehditle devam etti. Karşıt fikirliler hain değil, ülke çiftliğin hiç değil.”