Eski ABD'li Genelkurmay Başkanı: KDHC ile nükleer savaş olasılığı her zamankinden fazla

ABD’nin eski Genelkurmay Başkanı Mike Mullen, ABD ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) arasındaki gerginliğe ilişkin konuştu.

Eski ABD'li Genelkurmay Başkanı: KDHC ile nükleer savaş olasılığı her zamankinden fazla

ABD merkezli ABC kanalına mülakat veren ABD’nin eski Genelkurmay Başkanı Mike Mullen, ABD ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) arasındaki gerginliğe ilişkin konuştu.

ABD eski Genelkurmay Başkanı Mike Mullen, ABD ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) arasında nükleer bir savaş olasılığın her zamankinden daha fazla olduğunu ifade ederek, “ABD, Kuzey Kore ile nükleer bir savaşa her zamankinden daha yakın ve şu anda bu soruna diplomatik bir çözüm bulma fırsatlarını göremiyorum” diye konuştu.

Kendi ülkesindeki nükleer silahlara ilişkin suskunluğunu koruyarak herhangi bir yorum yapmaksızın KDHC’nin sahip olduğu nükleer kapasiteye “ABD’nin sessiz kalamayacağını” ifade eden eski Genelkurmay Başkanı Mullen, Trump’ı bu zamana kadar “makul şekilde yönlendirmeye” çalıştığını ancak bu durumun ne kadar süreceğini bilemediğini ifade ederek KDHC’yi tehdit etti.