Eşini öldürdü, serbest bırakıldı

Pendik'te kocasını av tüfeği ile öldüren Betül Filiz, suçu meşru müdafaa sınırları içinde kaldığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Eşini öldürdü, serbest bırakıldı

İstanbul Pendik’te kocasını av tüfeği ile öldüren Betül Filiz serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Betül Filiz ile eşi Sedat Filiz arasında dün akşam saatlerinde tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Betül Filiz, evdeki av tüfeğiyle kocasına ateş etti. Sedat Filiz olay yerinde hayatını kaybederken olayın ardından kadın üst komşusuna çıkarak durumu anlattı. Olayın polise bildirilmesini istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Betül Filiz’i gözaltına alırken olayda kullanılan av tüfeği de ele geçirildi.

Beş çocukları bulunan çiftin son dönemde sürekli kavga ettikleri iddia edilirken mahalle sakinlerinden Metin A, “Komşumuz yukarı çıkarak anneme ’Ben kötü bir şey yaptım’ dedi ve dizlerinin üzerine çökerek ağladı. Biz daha sonra alt kata indik, kapı açıktı. Hemen polise haber verdik. Polis ve ambulans geldiğinde adam ölmüştü. Bir süredir kavga ediyorlardı” diye konuştu.

Adliyeden tutuklanma talebi ile mahkemey sevk edilen Betül Filiz, suçun meşru müdafaa sınırları içinde ve taksirle öldürme kapsamında kalacağı gerekçesi ile serbest bırakıldı.