Eşi Gülen'e 'Son 1000 yılın en büyük Türk büyüğü' demişti, o şimdi Uşak Valisi....

Bugün yapılan vali atamalarında Uşak Valiliğine atanan Funda Kocabıyık, kısa sürede öğretmenlikten valiliğe yükselen kariyeriyle dikkat çekerken, eski AKP İzmir milletvekili eşi Hüseyin Kocabıyık'ın da Fethullah Gülen için yapılmış en büyük övgülerden birinin sahibi olduğu biliniyor.

Eşi Gülen'e 'Son 1000 yılın en büyük Türk büyüğü' demişti, o şimdi Uşak Valisi....

AKP’li Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın bugün resmi gazetede yayımlanan kararnamesindeki atamalara göre, AKP İzmir eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın eşi Funda Kocabıyık Uşak valisi oldu.

1994 yılında Felsefe Grubu Öğretmeni olarak Ordu Ünye İmam Hatip Lisesi’nde göreve başlayan Funda Kocabıyık, 1995 yılından 2005 yılına kadar da Ankara Dikmen Lisesi’nde Felsefe Grubu Öğretmenliği görevini yürüttü. 2005 yılında Millî Eğitim Bakanlığı’nın açtığı Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazanarak Müfettiş Yardımcısı oldu.

3 Kasım 2008 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı Müfettişliği Yeterlik Sınavını kazanarak Teftiş Kurulu Başkanlığında Bakanlık Müfettişliği görevine atandı. 14 Şubat 2011 tarihinde MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü olarak atandı.

28 Ocak 2012 tarihinde ise 652 Sayılı KHK uyarınca MEB Teşkilat Kanunu’nun değişmesi ile kurulan Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne atandı. 13 Ocak 2016 tarihinde ise Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

FETHULLAH AŞIĞI EŞİ DARBE KOMİSYONU ÜYESİ YAPILMŞTI

Uşak’a vali yapılan Funda Kocabıyık, “dolu dizgin” ilerleyen kariyeri dışında eşinin Gülen aşkıyla da ayrıca dikkat çekiyor. Funda Kocabıyık’ın eşi olan AKP’li eski vekil Hüseyin Kocabıyık, Fethullah Gülen’e yere göğe sığdıramadığı yazılarıyla biliniyor.

TBMM’de kurulan, 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırma komisyonunda da yer almış olan Hüseyin Kocabıyık, Fethullah Gülen için, “1000 yılın en büyük Türk büyüklerinden birisidir” diye yazmıştı.

İşte Kocabıyık’ın Yeni Asır gazetesindeki köşesinde yer alan o bölüm: Vicdani sorumluluğumun gereği olarak belirtmem gerekir ki, Fethullah Gülen Hocaefendi belki de son 1000 yılın en büyük Türk büyüklerinden birisidir. Yeryüzünün her köşesinde Türklüğe yaptığı büyük hizmetleri kendi gözlerimle ve hayranlıkla gördüm. Onu ve arkadaşlarını tehdit gibi görenler, bu vatana hamasi laflardan başka hangi yeryüzü başarısını tattırdılar ki? Fethullah Gülen, Türklerin büyük işler başarabileceğini gösterdi herkese. Ona düşmanlık edenlerin utanması ve oturup bin kere düşünmesi gerekir.”

Kocabıyık’ın o yazısına halen ulaşılabiliyor.