"Esas olan anti-emperyalist mücadeledir"

Memleket Sohbetleri Van'da yapıldı: Esas olan anti-emperyalist mücadeledir

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) bir dizi il ve ilçede gerçekleştirdiği Memleket Sohbetleri’nin Van etkinliği TKH Merkez Komite Üyesi Kamil Tekerek’in katılımı ile yapıldı.

Afrin operasyonu ve bunun siyasete olan etkisinin değerlendirildiği toplantıda Tekerek şunları kaydetti;

“Afrin operasyonu ve siyasi gelişmeler” başlığıyla düzenlenen toplantıya TKH MK üyesi Kamil Tekerek katıldı. Toplantıda emperyalizmin güncel yönelimleri ve Türkiye ilişkisi ile birlikte AKP iktidarının buradaki rolü ele alındı. Afrin operasyonunun tarihsel arka planının konuşulduğu toplantıda AKP’ nin MHP ile yaptığı ittifak aracılığıyla Türkiye’de milliyetçiliği yükselterek Afrin operasyonuna zemin hazırlandığı vurgulandı. Bu noktada AKP’nin müttefiki olarak Afrin operasyonunun parçası olan ÖSO’nun emperyalizm destekli bir oluşum olduğu ve geçmişten bugüne Suriye’yi parçalamaya çalıştığı ifade edildi.

Toplantıda ele alınan bir diğer başlıksa Türkiye’de devrimcilerin alması gereken pozisyon oldu. Bir yandan ulusalcı siyasetin, emperyalizm işbirlikçisi AKP’ye verdiği desteğin Türkiye’de emekçileri yanlış yöne götürmesinin; diğer yandan liberal siyasetin ABD ile işbirliği yapan Kürt siyasi hareketinin yanında olmak adına emperyalizmin projelerini görmezden gelmesinin doğru olmadığı, toplantıda yapılan değerlendirmeler arasında yer aldı. Bu noktadan çıkışın esas olarak antiemperyalist mücadele ile sağlanabileceği ifade edildi ve Ortadoğu emekçilerinin kurtuluş yolunu silahların emperyalizme doğrulmasından geçtiği ortaya konuldu.”

Toplantı katılımcıların soru ve katkılarıyla sona erdi. Memleket Sohbetleri Şubat ayı boyunca tüm Türkiye’de yapılacak.