Esad'dan Putin'e düşürülen Rus uçağında ölen askerler için taziye telgrafı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rus Il-20 uçağının düşürülmesi sonucu Rus askerlerin ölmesiyle ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e telgraf göndererek başsağlığı diledi.

Esad'dan Putin'e düşürülen Rus uçağında ölen askerler için taziye telgrafı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e gönderdiği mesajda, Rus Il-20 uçağının düşmesi sonucu Rus askerlerin ölmesiyle ilgili başsağlığı diledi.

Hayatını kaybeden askerlerle ilgili Putin’e taziye dileklerini dile getiren bir telgraf gönderen Esad, olayın “İsrail’in kibir ve arbedesi” neticesinde meydana geldiğini belirtti.

SANA‘nın aktardığına göre Esad telgrafta şunları dile getirdi:

“Kendim ve halkım adına size ve Rusya halkına, Suriye’de terörle mücadelede Rusya Askeri Kuvvetlerindeki arkadaşlarıyla birlikte asil görevlerini yaptıkları sırada, EL 20 Tipi Rus askeri uçağının Akdeniz’de düşmesi olayında şehit düşen kahraman askerlerle ilgili en derin taziyelerimi iletirim.

Söz konusu esef verici talihsiz olay, her zamanki aşağılık amaçlarını gerçekleştirmek ve bölgemizdeki çirkef emellerini gerçekleştirmek için, daima en kirli araçları kullanan İsrail’in kibir ve arbedesi sonucunda meydana gelmiştir.

Bu trajik olayların sizleri ve bizleri, en sonuncusu EL-20 uçağı şehitlerinin bulunduğu kahraman askerlerinizle askerlerimizin kanlarının birbiriyle karıştığı terörle mücadele etmemizi engellemeyeceğinden kesinlikle eminiz.”

Esad telgrafın sonunda Putin’e, kurbanların ailelerine ve Rusya halkına taziye dileklerini sundu.