Esad: SDG konusunda elimizde iki yol var

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ülkenin kuzeyinde bulunan SDG güçleri ile görüşmeye hazır olduklarını, bu yöntem işlemezse güç kullanacaklarını açıkladı.

Esad: SDG konusunda elimizde iki yol var

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ile barış görüşmelerine hazır olduklarını, ancak askeri seçeneğin de hala masada olduğunu söyledi.

Russia Today (RT) kanalından Murat Gaciyev’e başkent Şam’da demeç veren Esad, ABD’nin, başlarda destek verdiği ‘ılımlı muhaliflerin İslamcı çıkması’ sonrası SDG’ye güvenmeye başladığını söylerken şöyle devam etti: “Başka bir kart arıyorlar. Şu anda bu kart SDG çünkü ordumuz teröristleri yenmek için farklı bölgelerde ilerliyor. Suriye’de geriye kalan tek sorun ise SDG.”

‘AMERİKALILAR SURİYE’DEN GİTMELİ, BİR ŞEKİLDE GİDECEKLER’

SDG konusunda ellerinde iki yol olduğunu vurgulayan Esad “İlki şu: Müzakereler için açık kapı bırakıyoruz çünkü SDG’nin çoğunluğu Suriyelilerden oluşuyor. Bu yöntem işlemezse ise bu bölgeleri güç kullanarak özgürleştirme yoluna başvuracağız” ifadelerini kullandı.

Esad Suriye topraklarında işgalci durumunda bulunan ABD’nin askeri varlığı için “Amerikalılar Suriye’den gitmeli. Bir şekilde gidecekler” diye de ekledi.