Esad: Başarılarımız, Suriye halkının sağlam iradesi ve yurtseverliğini somutlaştırdı

Beşar el Esad, Şam’da İran Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ansari ve heyeti ile görüştü

Esad: Başarılarımız, Suriye halkının sağlam iradesi ve yurtseverliğini somutlaştırdı

Suriye Devlet Başkanı Beşar el Esad, Şam’da İran Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ansari ve heyeti ile görüştü. Suriye ve İran arasındaki stratejik ilişkilerin iki ülke ve halklarının yanı sıra tüm bölgenin çıkarları doğrultusunda gerçekleştirdiği başarıların önemine dikkat çekilen görüşmede; bu ilişkileri sürdürme ve pekiştirmede ortak çabaları sürdürme üzerinde görüş birliği kaydedildi.

‘Terörü destekleyen bir kısım devletler, siyasi süreci sabote etmeye çalışıyor’

Suriye devlet ajansı SANA’nın haberine göre, görüşmede “Suriye topraklarının büyük çoğunluğunun terörden kurtarılmasıyla Suriye ve halkına karşı yürütülen savaşa son verecek siyasi düzeyde ilerleme açısından olumlu bir ortam temin ettiğine” dikkat çekti. “Terörü destekleyen bir kısım devletlerin siyasi süreci sabote etmeye devam ettiklerinin” kaydedildiği görüşmede; bu devletlerin dayatmaya çalıştıkları önkoşullar ve izledikleri politikaların siyasi süreci ilerletme ve savaşa son verme çabalarını engellediği ifade edildi.

‘Başarılar, Suriye halkının sağlam iradesi ve yurtseverliğini somutlaştırdı’

Suriye Devlet Başkanı Esad, “Dera ve kırsalında gerek askeri operasyonlar gerekse uzlaşma çabalarıyla teröre karşı kaydedilen başarıların Suriye halkının sağlam iradesi ve yurtseverliğini somutlaştırdığını” belirtti. Esad, “Suriye ordusunun destekçi ve müttefik güçlerle işbirliği içinde vatan topraklarının her karışını terör ve işgalden kurtarma azim ve kararlılığında olduklarını” vurguladı.