Ermenistan'da asker de sokağa çıktı

Hükümet karşıtı gösterilerin devam ettiği Ermenistan'da askerler de protestolara katılmaya başladı.

Ermenistan'da asker de sokağa çıktı

Ermenistan’da Başbakan Serj Sarkisyan ve muhalif lider Nikol Paşinyan arasındaki görüşmede anlaşma sağlanamadı. Görüşme sonrası Paşinyan ve destekçilerinin düzenlediği protesto gösterisinde Paşinyan gözaltına alındı. Bugün ise hükümet karşıtı protestoların devam ettiği Ermenistan’da bugün sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Reuters‘ın son dakika haberine göre, başkent Erivan’da askeri üniformalı yüzlerce Ermeni hükümet karşıtı protestolara katıldı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, hükümet karşıtı protestolara katılan askerlerle ilgili bir kınama mesajı yayınladı ve protestolara katılan askerler konusunda sert yasal tedbirler alınacağını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

İki dönemlik Cumhurbaşkanlığı süresinin sonrasında parlamento tarafından yetkileri arttırılan başbakanlık koltuğuna oturan Serj Sarkisyan, muhalif lider Nikol Paşinyan’la bir araya gelmişti. Buradaki görüşme sonrası Başbakan Serj Sarkisyan, muhalefeti “şantaj yapmak”la suçlayıp toplantıyı terk etmiş, program sonunda Paşinyan gözaltına alınmıştı.

Erivan’daki bir otelde gerçekleşen görüşmede, Sarkisyan’ın, Paşinyan’ın “müzakere çağrılarına olumlu yanıt vermesinden duyduğu memnuniyeti” dile getirdiği belirtilirken, Paşinyan’ın ise müdahale edip “Sanırım bir yanlış anlama var” dediği kaydedilmişti.

Paşinyan, “Buraya istifanızın ve iktidarın barışçıl ve yumuşak bir şekilde geçişinin sağlanması için koşulları görüşmeye geldim” yanıtı vermesi üzerine, Sarkisyan da “Bu bir diyalog değil, bu şantajdır” diyerek görüşmeyi terk etmişti.

Görüşme sonrası toplanan destekçilerine seslenen Paşinyan da, göstericilere bir haftadır süren protestolarına devam etmeleri çağrısında bulunmuştu.