Ergün Yıldırım'dan 'Kimse bizim FETÖ'cülüğümüzü ve Amerikancılığımızı sorgulamasın' yazısı

AKP'li Yeni Şafak yazarı Ergün Yıldırım, 'FETÖ'nün geçmişini aklamaya çalıştığı yazısında Türkiye sağı ve siyasal islamın Amerikancılığı seçmesinin "sebepleri"ni yazdı.

Ergün Yıldırım'dan 'Kimse bizim FETÖ'cülüğümüzü ve Amerikancılığımızı sorgulamasın' yazısı

AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesinin yazarı Ergün Yıldırım, tarikat ve cemaatler üzerinden siyasal islamın ve Türkiye sağının Amerikancılık tercihini savunurken, bugün ‘Fethullahçı Terör Örgütü’ olarak tanımlanan Gülen yapılanmasının 17-25 Aralık operasyonlarına kadarki faaliyetlerini aklamaya çalıştı.

AKP-Cemaat ortaklığı döneminde Fethullahçılığın akademideki önde gelen isimlerinden biri olan ve kaleme aldığı “Yeni Türkiye’nin Yeni Aktörleri: AK Parti ve Cemaat” isimli kitapta Gülen’i peygambere benzetecek kadar ileri gittiği bilinen Yıldırım, “Gülen yapısının ne olduğunu ve terör haline nasıl geldiğini anlamanın hala çok önemli bir mevzu” olduğuna dikkat çekerken, nedenini ise AKP’nin Fethullahçı yapılanmaya sağladığı destek nedeniyle “yargılanma tehdidi” altında olmasına bağladı.

“Nitekim ulusalcılar, 17 Aralık milat olamaz diyorlar. Hatta daha da ileri giderek açıktan açığa Erdoğan da Gülen yapısıyla beraber çalıştı ve o da sorgulanmalı diyerek tehditlerde bulunuyorlar.” diyen yazar, “Yargıçları ve hukuku bu bakış açısıyla baskı altına alıyorlar. Sadece yargıçları ve hukuku mu baskı altına alıyorlar? Hayır, bir de siyaseti etkiliyorlar. Bol bol aba altından sopa gösteriyorlar. Bu iddiayı ileri süren çevreler “biz otuz sene yazdık FETÖ olduğunu” diyorlar. Bunlar zaten otuz sene boyunca hepimize gerici, devleti ele geçirmek isteyenler, Atatürk düşmanı, devlet haini deyip sayıklamadılar mı?” ifadelerini kullandı.

“AMERİKANCILIĞI SEÇMESEYDİK…”

Solun bütün cemaatlere ve tarikatlara “Amerikancı” etiketi yapıştırdığını ve bu yapılanmaların ABD’nin anti-komünist “Yeşil kuşak” projesinin parçası olduğunu iddia ettiğini söyleyen Yıldırım, “Önce şunu açık ve net bilmemiz gerekir. FETÖ ile mücadele ona bakış ve onu tanımlayış ile çok yakından ilgili. Tanımı sol ulusalcılardan ödünç almayacağız. Sosyolojik karşılığı yüzde biri bile bulmayan bu örgütlü ekip, bundan dolayı demokrasi düşmanıdır. Türk yakın siyasi tarihini bu marjinal ve gayri milli unsurların perspektifiyle okumayacağız. Türk demokrasisi büyük bir tecrübe. Türkiye Cumhuriyetinin soğuk savaşta ABD ile müttefikliği gerçekçidir.” itirafında bulundu.

Yıldırım, Türkiye sağının ABD emperyalizminin tarafını seçmesini ise “Yoksa Sovyet Komünizmi geriye ne devlet bırakırdı ne de din. Bütün İslami çevreler ve sağ çok gerçekçi bir biçimde “liberal laikliği”, “ateist laikliğe tercih etmiştir.” diyerek açıkladı.

‘FETÖ KÖTÜYDÜ DE ÇEVRESİ İYİYDİ’ SAVUNMASI

Yazısını devamında geçmişte kendisinin de çok yakın ilişkide olduğu bilinen Fethullahçı yapılanmayı ve faaliyetlerini öven gerici yazar, “Gülen yapısı, başlangıçta bir cemaattir. Yaptığımız sosyolojik araştırmalar ve gözlemler bunu ortaya koyuyor. Gülen kendi şahsıyla ajan olabilir. Ancak onun etrafında toplanan ve ona anlam yükleyen insanların bilinç ve tutumları budur. Halk da bu zahiri yönü nedeniyle destekte bulunuyor. Muhafazakârların büyük kısmı okullarına çocuklarını veriyor, gazetelerini alıyor ve sohbetlerine katılıyor. Devlet de onu ılımlı din temsili ve milli görüşe(siyaseti vurgulayan din anlayışına) alternatif görerek destekliyor. (ANAP döneminde İstanbul’un en büyük camilerinde DİB adına vaazlar vermektedir).” ifadelerine yer verdi.

Yazısına son verirken bir kez daha “milat” hatırlatması yaparak “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi 17 Aralık 2013 bir milattır. FETÖ başlangıçta cemaat, sonra paralel yapı ve daha sonra bir cunta ve darbe yapısına dönüşmüştür.” iddiasında bulunan Yıldırım, AKP’lilerin de buna böyle bakması gerektiğini, aksi halde “ayakta kalamayacakları” uyarısında bulunurken sola da “akıl” vererek “Türkiye tarihini ve Gülen yapısını anti-Amerikancılık üzerinden okuyanlar, bize akıl vereceklerine önce “akıl sahibi” olsunlar!” demeyi ihmal etmedi.