Ergenekon Savcısı: Silahlı Terör Örgütü'nün varlığı kanıtlanamadı

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında mütalaasını açıklayan savcı, 'Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'nün varlığının kanıtlanamadığını belirtti.

Ergenekon Savcısı: Silahlı Terör Örgütü'nün varlığı kanıtlanamadı

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında mütalaasını açıklayan savcı, ‘Ergenekon Silahlı Terör Örgütü’nün varlığının kanıtlanamadığını belirtti.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında savcı, mütalaasını açıkladı. Ergenekon davasında mütalaasını açıklayan savcı, sanık Alparslan Arslan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Savcı “Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün varlığının kanıtlamadığı” yönünde görüş bildirdi.

Mütalaada 26 sanık hakkında ceza istendi.

14 Temmuz 2008’de kabul edilen ilk iddianamede Ergenekon, “terör örgütü” olarak tarif edildi ve “üyeleri ve yöneticileri” darbe teşebbüsüyle suçlandı: “Ergenekon terör örgütü en başta, ‘derin devlet’ ifadesi ile anılan, ülkemizde birçok kanlı eylemler gerçekleştiren, gerçekleştirdiği bu eylemlerle ciddi kriz, kargaşa, anarşi, terör ve güvensizlik ortamı oluşmasını amaçlayan ve bunu kısmen de olsa başararak ülkemizin gelişme ve kalkınmasının önünde engel olan bir örgüttür,” denildi.  (DHA)