Eren Erdem'in tutukluluğuna devam kararı

Yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla 11 sanıkla birlikte yargılanan dönemin eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in tutukluluğunun devamına hükmedildi.

Eren Erdem'in tutukluluğuna devam kararı

Yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla 11 sanıkla birlikte yargılanan dönemin eski CHP Milletvekili Eren Erdem’in tutukluluğunun devamına hükmedildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘gizliliğin ihlali, silahlı terör örgütüne üye olma, örgüte yardım etme ve göreve ilişkin sırrın açıklanması’ suçlarından yargılanan Erdem’in tutukluluk durumunu, daha önce verilen karar gereği dosya üzerinden değil duruşma açarak inceledi.

Duruşmada, Erdem’in avukatları Onur Cingil, Efkan Bolaç ve Gülsüm Öner Yetgin ve diğer avukatlar adına da savunma yaptı. Avukatlar, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Tutukluluk incelemesine ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçun niteliği, katalog suçlardan olması, diğer sanık beyanları, mevcut deliller, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin olması, sanık savunmalarının henüz alınmaması ve adli tedbir kontrollerinin uygulanmasının bu aşamada yetersiz kalacağı gerekçeleriyle Eren Erdem’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Eren Erdem ve gazetenin Karşı gazetesinin sahibi Turan Ababey’in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılanacağı davanın ilk duruşması 31 Ekim’de, Silivri Ceza İnfaz Kurumu’ndaki büyük duruşma salonunda gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek.