Eren Erdem'in avukatı: Cezaevine dede çağrılmasına izin verilmedi, imam önerildi

Eren Erdem’in hapishaneye Alevi dedesi çağırmak istediği, ancak hapishane yönetiminin bu isteğe izin vermeyerek alternatif olarak imam önerdiği öğrenildi

Eren Erdem'in avukatı: Cezaevine dede çağrılmasına izin verilmedi, imam önerildi

29 Haziran sabahı hakkında açılan soruşturma ve çıkarılan yakalama kararı gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve “örgüt üyeliği”, “silahlı örgüte yardım” iddialarıyla tutuklanan Eren Erdem’in hapishaneye Alevi dedesi çağırmak istediği, ancak hapishane yönetiminin bu isteğe izin vermeyerek alternatif olarak imam önerdiği öğrenildi.

‘İmam çağırabiliriz ancak dede olmaz’

Artı Gerçek’ten Esra Koçak Mayda’ya konuşan Erdem’in avukatı Onur Cingil, CHP’li Eren Erdem’in kaldığı Silivri Hapishanesi’ne inançları gereği Alevi dedesi çağırmak istediğini ancak yönetimin bu isteği geri çevirdiğini açıkladı. Cingil, şunları anlattı:

“Eren Erdem’in inançları gereği cezaevine Alevi dedesi çağırmak istemesi yasal hakkıdır. Ancak cezaevi yönetimi bize sözlü olarak ‘İmam istiyorsanız çağırabilirsiniz ancak dede olmaz’ dedi. Biz de bu açıklamanın bir de yazılı olarak elimize ulaşmasını bekliyoruz.”

Kendilerine yapılacak açıklamanın ardından yasal bir süreç başlatacaklarını ifade eden avukat, hapishane yönetiminin mevzuattaki “Din görevlisi çağırılabilir” ifadesini yalnızca Sünni mezhebinin din adamı imam olarak algılamasının çifte standart olduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

CHP’li eski vekil Eren Erdem, 29 Haziran günü sabah saatlerinde hakkında açılan bir davaya ilişkin çıkarılan yakalama kararı ile gözaltına alınmıştı. Daha önce aynı dava sebebiyle hakkında yurt dışına çıkış yasağı verilen Eren Erdem, “örgüt üyeliği” ve “örgüte yardım” iddialarıyla tutuklanarak Silivri Hapishanesi’ne gönderilmişti. CHP’li Eren Erdem, 19 Eylül’de ilk kez hakim karşısına çıkarılacak.