Erdoğan'ın muhtarları Endülüs'te

Erdoğan'ın talimatı üzerine muhtarlar için düzenlenen 9 gezide, toplam 450 muhtar İspanya'nın Endülüs bölgesine 'geziye' götürüldü. 

Erdoğan'ın muhtarları Endülüs'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her hafta Beştepe’de ağırladığı muhtarların İspanya’ya ‘geziye’ gönderilmesi talimatını vermişti. “İnşallah şöyle bir gün İspanya’nın Endülüs Elhamra Sarayı’na gitme imkanınız olursa…” dileklerinde bulunan Erdoğan’ın bu talimatı hayata geçirildi. Erdoğan’ın talimatı üzerine muhtarlar için düzenlenen 9 gezide, toplam 450 muhtar İspanya’nın Endülüs bölgesine ‘geziye’ götürüldü.

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, ‘farklı kültürler görsünler’ diye Erdoğan’ın talimat verdiği muhtarlardan 450’sine Endülüs bölgesi gezdirildi. Yıl sonuna kadar bin 550 muhtarın daha kafilelerle İspanya, Kudüs ve Umre’yi ziyaret etmeleri planlanıyor. Gelecek hafta muhtarlar için düzenlenen turların onuncusu yapılacak.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında “Yurt dışı programları ile muhtarların İslam medeniyetinin dünya kültürel mirasına tesir ettiği izleri görmeleri, bilgi, görgü ve tecrübelerini artırıp bu tecrübelerini yaptıkları işlere yansıtmaları amaçlanıyor.” denildi.