'Erdoğan'ın gemisi'nden manzaralar: Dolarla aşk-nefret ilişkisi bu karelerde...

AKP destekçisi İzol aşiretinin işadamı mensubu, bir kaç önce dolarlar yağdırılan düğününü unuttu, bugün ABD'yi 1 dolarlık banknotlar yakarak 'protesto' etti.

'Erdoğan'ın gemisi'nden manzaralar: Dolarla aşk-nefret ilişkisi bu karelerde...

Düzen siyasetinin Doğu’daki en büyük oy dinamiklerinden biri olan aşiretler, döviz krizini şov malzemesi yaparak reklam peşine düştü. Urfa ve çevresinde yaygın olduğu bilinen İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden işadamı Hasan İzol, dolar yakarak ABD’yi ‘protesto’ etti.

Hasan İzol, döviz kurundaki artış ve ABD yaptırımlarına birer dolarlık banknotlardan oluşan 100 dolar yakarak ‘tepki’ gösterdi.

“BAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKMA ZAMANI”

İzol dolar yaktıktan sonra yaptığı açıklamasında da “15 Temmuz gecesi halkımız gözünü kırpmadan ölüme gittiyse; tank, top dinlemeden tıpkı onun gibi bugün de yapılmak istenen bu yaptırıma, Amerika’ya karşı en başta ben olmakta şartıyla, hepimiz tüm dünyaya vatanseverliğimizi bir kez daha gösterelim. Netice itibariyle bu Türkiye meselesidir, başkanımıza sahip çıkma zamanıdır. Bu süreçte CHP, MHP, HDP’den de aynı desteği bekliyoruz. Çünkü bu bir memleket meselesidir” dedi.

DÜĞÜNÜNDE DOLARLAR HAVADA UÇUŞMUŞTU

Aynı Hasan İzol’un geçtiğimiz şubat ayındaki düğününde ise aşiretin zenginliği havaya saçılan dolarlarla gösterilmeye çalışılmıştı. Düğün boyunca İzol ve eşiyle birlikte halay çekenlerin başına atılan yüzlerce dolar banknot, görevliler tarafından toplanıp muhafaza edilmişti.

GEMİ ‘MASAL’IYLA AKP’YE DESTEK İLAN ETMİŞLERDİ

Hemen her dönemde sağ iktidarlarla uyum içinde yollarına devam eden İzol aşireti, son seçimde de AKP’yi destekleyeceklerini ilan etmişti. Aşiretin sözcülerinden Ramazan İzol, destek açıklamasında tıpkı bugün Erdoğan’ın dile getirdiği gibi ‘gemi’ söylemine sarılarak, “Şu an bu gemiyi bu denizde en iyi AK Parti götürüyorsa tabi ki hepimiz bu geminin içine bineceğiz. Amacımız dava. Yola çıktığımız bu dava; insanlığın, İslam’ın, Türkiye’nin davasıdır. Yorulmayacağız, durmayacağız. Biz kızıl elmaya söz verdik, büyüklerimize söz verdik. Cumhurbaşkanımız, dünyayı karşısına almış, Allah’ın yardımıyla korunan bir insandır.” ifadelerini kullanmıştı.