Erdoğan'ın 'Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'tür' ısrarı sürüyor

Erdoğan, İngiltere’de TÜRKEN Vakfı’nda konuştu

Erdoğan'ın 'Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'tür' ısrarı sürüyor

İngiltere’de TÜRKEN Vakfı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD, büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak, gerçekten barışı istediğini defalarca kanıtlayan Filistin tarafını cezalandırmıştır. Başta Amerika olmak üzere Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarmış. Ne olarak tanırsanız tanıyın. 128 ülke tavrını çok net ortaya koydu. Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir.” dedi. Erdoğan’ın Filistin’in başkenti Kudüs’ü bölerek ‘Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir’ söylemi ise tam olarak ABD, İsrail ve işbirlikçilerinin istediği şey olarak karşımıza çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İntercontinental Otel’de düzenlenen TURKEN Vakfı’nın akşam yemeğinde konuştu.

”DOĞU KUDÜS FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin Kudüs kararına ilişkin, ”Kudüs İsrail’in başkenti, olacakmış. Başta ABD olarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacakmış. Ya ne olarak tanırsanız tanıyın. 128 ülke tavrını çok net ortaya koydu. Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir.”

“ARABULUCU ROLÜNÜ KAYBETTİ”

“ABD insanlığın hak, adalet ve hakkaniyet şuuruyla bağdaşmayan bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal etmiş, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar vermiş ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir.” diye konuştu.”

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Teröristler arasında ayrım yapamayız. Tehdit ve baskılara aldırmadan hak ve özgürlük mücadelemizi sabırla sürdüreceğiz.

Türkiye’nin mücadelesi mazlumların mücadelesidir. Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy kullanma işlemi 7 Haziran’da başlayacaktır. Yıllar yılı seçme 18 seçilme 30 idi. Biz onu da 18’e indiriyoruz. Seçme ve seçilme 18 olmak suretiyle bunun da önünü açtık”